I SFO'en på Tølløse Skole er der hvert år et fire ugers forløb, hvor hele SFO'en er forvandlet til det magiske rige Tølløsia

Velkommen til

Tølløsia

"Kære borgere i Tølløsia,
Ide sidste mange år har vi været plaget af den onde heks forsøg på at overtage kongeriget. For 2 år siden stjal heksen den kongelige krone, som med dens beskyttelsesmagi beskyttede hele landet. Med jeres hjælp fik vi kronen tilbage og reddede Tølløsia, men heksen stak af. I to år ledte vi og ledte. Til sidst fandt vi hende og med hjælp fra den kraftfulde troldkvinde Riona, blev den onde heks forvist fra landet og kan aldrig komme tilbage igen.  

I år vil jeg, Dronning Dorit, afholde en festdag, for at fejre den evige forevisning af heksen! Derfor skal vi i gang med forberedelserne på solengen. Vi har fire uger til at få styr på alle detaljerne, så vi kan holde en fest i ro og mag."

Krea
Til at hjælpe, har vi de ypperste håndværkere i Tølløsia: 

Vores hårdtarbejdende skræddere Lullu og Launa vil stå for at få lavet punge og bælter. Den altid stærke Peder Smed har åbent i smedjen hele ugen for at reparere gamle våben, smede nye og producere skjolde. 

Kamptræning
De to nyslåede, modige riddere, Ridder Liva Maxus von Schultz og Ridder Nisius von Flexen, vil i denne uge stå for kamptræning af modige krigere og kongelige vagter.

Café og eftermiddagsmad
I kroen har vi hyret Lola, som igen har fået titlen Kongelig Hofleverandør, til affodring af alle arbejdere. Der vil være et gratis måltid hver dag, som tak for jeres arbejde. Derudover vil Lola stå for at sælge sine berømte vine og lækre mundgodter til en altid god pris.

Andre aktiviteter
Spilmester Mageløse Morten vil have Tavernen åben for folk, som godt kan lide at spille, her kan man satse guldstykker og muligvis vinde endnu flere tilbage.

Den kraftfulde troldkvinde, Riona, vil vise et trylletrick eller to, derudover vil hun have åben for køb af magiske drikke og krystaller.

Derudover vil healeren Etena altid være til rådighed ligesom hofdame Vianna, hofdame Vibeke og hofdame Kaltrina altid står klar til hjælpe.

Trubadur Jens formår at fortælle de gode historier med sin lut ved sin hånd. I musikværkstedet er der arbejdet med Tølløsias sang. Se en video længere nede.

Arbejde kræver løn
Alle har mulighed for at tjene lidt for at arbejde på de forskellige værksteder. Så når I har arbejdet i et værksted, modtager I en lønseddel, som skal indløses i banken hos skatkammermester Cornelia, før I kan få jeres guld. Man kan tjene én, og kun én, lønseddel om dagen! For guldet kan I købe udstyr i form af en dragt, et bælte og en pung og senere måske lidt udsmykning, samt andre ting i de forskellige boder.

Jeg, jeres dronning, ser gerne,  at alle er fuldt påklædte til festdagen. 

Se fine billeder fra festen

Og en video fra dagen

 

Senest opdateret 27-05-2024