Aktiviteter

Hver dag efter skole fra kl. 13.45 -15.00 kan børnene gå i SFO caféen og få noget let eftermiddagsmad. Caféen er både et sted, hvor børnene får eftermiddagsmad og en aktivitet, som børnene kan melde sig til. Man kan melde sig som caféhjælper og hjælpe til med at lave maden, servere og i det hele tiden være i køkkenet. Børnene lærer at rydde op efter sig selv, skylle tallerkenen af og være med i køkkenet.

På ugeplanen kan man se, hvad der står på menuen for dagene i ugen. Sommetider laver vi mad på bål.

 

Fra påske og frem til november har vi udedag om mandagen. Her laver vi mad på bål, og der er forskellige planlagte aktiviteter. Børnene kan naturligvis også selv finde på lege. Vi er typisk ude fra kl. 13.30 til 15-15.30.

Vi har et meget lækkert udeområde, med b.la mooncarbane, svævebane, sandkasser, klatrevæg, klatrestativ, stor kunststofbane, lidt skov og andre fine arealer.

 

Kreativitet fylder meget i vores SFO. På alle tider af året laver vi forskellige kreative projekter. Det kan være alt fra fastelavnsmasker, julepynt, julegaver, rekvisitter til vores Rollespils-tema eller at bygge en bil af en stor papkasse. Der bliver syet, malet, klippet, filtet, knyttet, flettet og tegnet til den helt store guldmedalje. Det er altid populært, og der er masser af idéer, der får lov at få frit løb i krearummet.

I medierummet har hver årgang har mulighed for at spille iPad, PlayStation og Wii én dag om ugen. Børnene kan i medieværkstedet opleve fællesskab, opbygge sociale relationer og få kendskab til medieverdenen. Spillene er målrettet efter aldersgruppen. Vi har en tæt dialog med forældre og børn, om regler - og om hvad børnene må spille, aldersgrænser, skærmtid m.m. Og alle forældre er velkomne til at tale med personalet om dette.

Vi bruger meget den lille sal ved SFO 2. Her kan vi spille stikbold, høvdingebold, fangelege og meget andet, og vi har fast vores morgen-stikbold derovre.

Vi nyder at have en indendørs mulighed for at bruge energi, løbe, lege, spille og konkurrere hele året rundt.

 

Sløjdlokalet benyttes hyppigt af SFO'en til forskellige værksteder, træarbejde og krea.

 

Vi bor i indskolingen og har dejligt med plads - selvom vi er mange. Der er airhocky, bordtennis og bordfodbold på gangene. Der er endda plads til en badmintonkamp. I teaterkælderen i festsalen har vi vores kæpheste-træningsbane, der flittigt benyttes i vinterhalvåret.

Derudover er der altid plads til gode idéer til nye lege og aktiviteter indendørs. Selvom vi mest af alt holder af at være udendørs, har vi det bedst med, at vi får udnyttet de fede rammer vi har. Nogle børn har brug for at være inde indimellem - og nogle dage er bare inde-dage.

Senest opdateret 31-05-2024