Overbygning på Tølløse Skole

Skal du i 7. klasse på Tølløse Skole? Læs mere her om de muligheder, vi har på skolen, og om vores fællesskaber, der betyder alt for trivsel og læring

Hos Tølløse Skole har vi det seneste år arbejdet med fokus på ”Overgange”. Vi mener det bedste fundament for at kunne lykkes er at kunne navigere, kunne gå fra et til noget andet, vel at mærke med en ordentlighed, hvor der plads til os alle og måden vi lærer på. Hos Tølløse Skole skaber vi rammer for eleverne, hvor det er muligt at lykkes.

I det kommende skoleår vil vi have øge opmærksomheden på overgangen. Det er vores erfaring at det kan være skrøbeligt eller sårbart for teenagere at træde ind i et nyt ungdomsmiljø, derfor vil vi støtte op om at skabe en tryg overgang til den kultur der skal være bærende for elevernes udskolings år.

Hos Tølløse Skole møder I dedikerede undervisere, der brænder for og kan lide at arbejde med teenagere – og er dygtige til det. Vi vægter faglighed og trivsel og arbejder med understøttende læringsfællesskaber. Vi tror på at vi, når vi trives, også er i stand til at dygtiggøre os fagligt. Her skabes rum til fordybelse og refleksion, der understøtter den enkeltes udvikling mod at blive en selvstændig voksen.

7. klasse på Tølløse skole er speciel. Der er tradition for at der på 7. årgang er mange nye elever, der tilvælger deres udskolings år Tølløse Skole. Der vil være nye klassekammerater og nye lærere. I 7. klasse arbejdes der derfor meget med trivsel, teenageliv og ikke mindst, på omgangsformer. Det skal være trygt og rart at gå og komme i skole.

Vi er opmærksomme på, at skolen skal være et godt sted at arbejde for både elever og medarbejdere. Vi har fokus på gode omgangsformer og arbejder på at hver enkelt trives, er i udvikling og bidrager til et godt og fællesskabende læringsmiljø.

I starten af 7. klasse arbejdes der med klassens dynamik fællesskab, her sættes de grundlæggende sten for de kommende 3 skoleår.

På Tølløse skole undervises mod folkeskolens afgangsprøve i dansk, matematik, engelsk, tysk, kristendom, historie, samfundsfag fysik-kemi, geografi, biologi og idræt, samt valgfagene madkundskab, musik, billedkunst, samt håndværk og design. Alle elever i 7. klasse skal vælge et valgfag, som de afslutter i 8. klasse med en afgangsprøve, ligesom de afslutter øvrige fag med afgangsprøven efter 9. klasse. Alle lærere underviser i fag, hvor de har linjefagsuddannelse eller særlige forudsætninger.

Som en del af Børnenes skole, har vi valgt at understøtte elevernes faglige trivsel ved arbejdet med overgange og læringsfællesskaber, herunder holddeling, projektarbejdsform. Skoledagen er fra kl. 8.15- 13.30/13.45.

Alle elever får stillet en arbejdscomputer til rådighed, når de starter på Tølløse skole, computeren er til låns og skal passe på som et værdifuldt arbejdsredskab.  En stor del af skolens undervisning foregår med computer og mange undervisningsmaterialer er digitale. Alle klasser er udstyret med interaktive tavler og understøtter vores vision om, at alle elever har lige mulighed for at computeren og digitale kommunikationsplatforme bliver et naturligt arbejdsredskab.

Daglig kommunikation mellem skole og hjem, foregår på AULA. Her kan forældre holde sig orienteret i deres børns hverdag og kommunikere med klassens lærere. På AULA er det også muligt at kommunikere med UU-vejleder, sundhedsplejerske og skolens administration og ledelse.

Skolen har også en Facebookside, hvor vi deler historier fra hverdagen

Tølløse Skole på Facebook

I løbet skoleåret 2024/2025 vil både Ugerløse og St. Merløse skoles mellemtrin være inviteret til trivselsdage og på 6. årgang – fælles fagdage. Lærere fra skolerne vælger emne og planlægger i fællesskab undervisning og forløbet på dagene.

Eleverne får på den måde kendskab til skolen og deres kommende klassekammerater på Tølløse Skole. Der bliver bygget nogle relationer, som kan fortsætte året ud på fagdage og til fællesarrangementer - og når 7. klasse starter.

7. klasserne har valgfag i Madkundskab, hvor de på skift står for at lave mad til hele skolen. De planlægger og tilbereder et måltid, som alle skolens elever kan købe i spisepausen. Udover den faglige læring for eleverne bidrager denne aktivitet også til en hyggelig kultur på tværs af hele Tølløse-afdelingen.

Der er som regel elevcafé tre dage om ugen og et måltid koster 25 kr.

I løbet af de 3 år i udskolingen, præsenteres eleverne for flere ture og ekskursioner. Der er lejrskole i 8. klasse, denne planlægges af lærerteamet i samarbejde med klassen, ligeledes vil der være en mindre rystesammentur i starten af skoleåret for 7. årgang.

Hverdagen krydres med ture og ekskursioner. Vi deltager i uddannelsesmesser og kulturarrangementer, der alle bidrager til elevernes dannelse og afklaring af fremtidsdrømme.

 

Traditioner i forbindelse med overgange holdes ligeledes i hævd. Der er Store juleklippeklistre-dag, idræt- og motionsdag, deltagelse i kulturtilbud, hvor der med jævne mellemrum er kulturelle besøg på skolen, det kan være alt fra koncerter til teaterstykker. Her er det muligt at melde sig til skolens KulturCrew, der lærer at organisere kulturelle arrangementer og varetager den egentlige værtsrolle, når skolen har gæster udefra.

Buskort kan være nødvendigt, hvis man har langt til skole. Du kan læse her, om du kan få buskort:

Skolekørsel i Holbæk Kommune

Hvis du har spørgsmål, kan du kontakte pædagogisk leder

Mette Sand Reichenbach
metr@holb.dk
72 36 88 33

Du kan også kontakte skoleadministrationen

skolerneioest@holb.dk
72 36 78 20

Elever på Tølløse Skole betjenes af uddannelsesvejledningen i Holbæk. Skolen har en uddannelsesvejleder tilknyttet. Eleverne skal arbejde med og forholde dem til, deres uddannelsesplaner. I 8. klasse er der introduktionskursus til de forskellige ungdomsuddannelser og i 9. klasse er der brobygnings- og erhvervspraktik forløb.

Vejledningen varetages af Sara Albertsen, der kan kontaktes via AULA eller på mail: saral@holb.dk tlf.: 72 36 66 87

Senest opdateret 28-08-2024